HTML

Nemdakota

Politika! Fátyolos, ködös mellébeszélések nélküli kommentár a napi eseményekre. Nem jobb, nem bal, hanem demokrata és magyar!

Friss topikok

  • EXO: Vesd össze ezt a két térképet: 1.Romák aránya: hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Roma_%... (2012.12.02. 20:43) Végső megoldás
  • TrueY: @Blogger Géza: "Nem tudom, honnan veszed ezeket a fantomszámokat. Magyarországon eddig a legmagasa... (2012.11.24. 15:19) Lehet más?

Nem dakota, hanem demokrata!

2012.10.26. 15:36 Nemdakota

Megosztás ellen...

Címkék: MSZP LMP Orbán FIDESZ DK Bajnai MILLA Ellenzék Összefogásű

Nagy szavak hangzottak el október 23-án a mai magyar politika minden zugából. Orbán Viktortól már megszoktuk, hogy a semmiről beszél úgy, mintha értelme lenne, de azt gondolom, az őt leváltani igyekvő ellenzéknek ennél többre lenne szüksége!

Tény, Bajnai Gordon sok igazságot mondott, de semmi konkrétat. Nem tudjuk, igazából mit szeretne. Az LMP mutogat és gőze sincs, mit akar. Összefogásról beszél már lassan egy éve, de amikor oda kerül az idő, hogy ennek lehetősége nyílik, habozik. Nem mond igen, de nemet se. Pedig nem hirtelen jött Bajnai bejelentése, hetek, sőt hónapok óta tudni lehetett, hogy készül valamire.

Az MSZP se tett sokat annak érdekében, hogy világossá váljanak szándékai. A Demokratikus Koalíció (vagy inkább egyelőre Gyurcsány Ferenc) szeretné Bajnait!

Ennyi! Tudom, hogy messze van még 2014 ahhoz, hogy lefektessék a konkrétumokat, de egymásra mutogatni a jelenlegi szorult helyzetben, szerintem hatalmas luxus. Bajnai beszéde jó szándékról tanúskodott, de hallottunk mi már szép beszédeket, lelkesítő szlogeneket, most is hasonlónak isszuk a levét.

Ennek az országnak ennél több kell már! Fel kell mutatni egy erős alternatívát, de ami ennél is fontosabb, egy HITELES alternatívát! Bajnai egyszer már bizonyított. Regnálásáról kevesen beszélnek úgy, mint messiásról. (A gazdasági szakértők véleményével szemben jelenleg nagyobb súlyt kap a választók hangja). Én, a magam részéről elfogadhatónak tartom a személyét, hogy vezessen egy szakértői kormányt, még ha csak egyetlen ciklus erejéig is, de csak abban az esetben, ha komoly ellenőrző háttérnek kell felelnie, hovatovább, közvetlenül a választóinak. De sehol nem látni azt az összefogást, amire szükség lenne! Máris személyekről beszélnek mindenhol, pedig kézzel fogható program még nem létezik.

A jelenleg egymással szemben álló felek hatalmas populista drámába kezdtek, ami egy eleve megosztott országban csak arra lehet jó, hogy tovább rontsa a helyzetet, és hosszú évekre beágyazza a jelenleg kiépülni látszó diktatórikus rendszert.

Tisztelt Ellenzék! Vegyék kérem észre, hogy az utolsó lehetőség kapujában állnak! Nem szeretnénk mást, csak egy élhetőbb országot! Mi annyit tehetünk hogy támogatjuk azt, akit lehet. Az Önök feladata igazi választást kínálni! Remélem, megteszik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemdakota.blog.hu/api/trackback/id/tr254871616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása