HTML

Nemdakota

Politika! Fátyolos, ködös mellébeszélések nélküli kommentár a napi eseményekre. Nem jobb, nem bal, hanem demokrata és magyar!

Friss topikok

  • EXO: Vesd össze ezt a két térképet: 1.Romák aránya: hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Roma_%... (2012.12.02. 20:43) Végső megoldás
  • TrueY: @Blogger Géza: "Nem tudom, honnan veszed ezeket a fantomszámokat. Magyarországon eddig a legmagasa... (2012.11.24. 15:19) Lehet más?

Nem dakota, hanem demokrata!

2012.12.02. 09:53 Nemdakota

Végső megoldás

Címkék: Jobbik Társadalom Gyöngyösi Márton Karantén

Mondhatnánk, azt is, hogy "most, vagy soha"! A Jobbik átlépte a Rubicont, itt az ideje, hogy demokratikus eszközökkel a magyar társadalom értelmes tagjai ellehetlenítsék ezt a veszélyes gyülevész hordát!

Sokáig, egészen mostanáig úgy tekintettem a Jobbikra, mint egy szánalmas, alacsony számú rétegre, amely a szélsőségesen populista politikára építve (már, ha lehet egyáltalán politizálásnak nevezni azt, amit művelnek), próbál ügyeskedni egy olyan országban, amely az elmúlt évtizedekben rájött már arra, hogy akár jobb, akár bal, polgárai nem kérnek semmiféle kirekesztő, megbélyegző, szélsőségesen szélsőséges retorikából.

Gyönygösi Márton hétfői felszólalása azonban megijesztett. Megrémített az a tény, hogy a jelek szerint ez nem egy elszigetelt, kezelésre szoruló elme megnyilvánulása volt. Ha ugyanis erről lenne szó, végig se tudta volna mondani szégyenteljes felszólalását. Az ülést vezető elnök, a párttársak, a Parlamentben ülők százai emelhették volna fel a hangjukat és kényszeríthették volna arra, hogy elhallgasson. Nem tették! Miután robbant a médiabomba, már mindegyik oldal szükségét érezte annak, hogy reagáljon valamit az elhangzottakra, de ez így már számomra teljesen hiteltelen volt.

A Jobbik most erősítette meg tekintélyét azokban az emberekben, akik valamilyen, számomra felfoghatatlan érvek mentén eddig is követték őket. A társadalom nagy része felhatalmazva érzi magát, hogy kirekesszen bárkit, aki neki nem szimpatikus. A magyar közélet, a magyar társadalom olyan mélységbe süllyedt ezen a héten, amilyenben lassan száz éve nem volt!

Súlyos tévedés lenne most bármelyik oldalra mutogatni! Ugyanis se jobbról, se balról nem érkezett határozott és értékelhető tiltakozás! Politikai közlemények, sajtótájékoztató, és a mai napra meghirdetett, elég langyosnak ígérkező tüntetés. Ennyire elegendő a honi demokratikus erők muníciója. Más, nyugati, civilizált demokratikus közösségeben ilyenkor minimum százerzres tüntetések szerveződnek már másnap, nem hogy egy hetes késéssel.

Felvetődik, mi a megoldás?

A magyar jogrend jelenlegi állapotában, sajnos, Gönygösi felszólalása csupán erkölcsileg ítélhető el, ugyanis belefér a véleménynyilvánítás szabadságának határaiba. Az egyetlen megoldás szerintem az lenne, ha a továbbiakban se a média, se a Parlament, se a normálisan gondolkodó többség (mert bízom még abban, hogy mi vagyunk többségben), nem hajlandó a jövőben megjelentetni a Jobbik részéről elhangzó egyetlen mondatot sem. A sajtó nem ír róluk egy betűt sem, a képviselők negligálják felszólalásaikat a Parlamentben, mi, átlagos állampolgárok pedig átsiklunk a mégis kicsúszott hírek és információk fölött, ami a Jobbikkal foglalkozik. Ennek a pártnak megalakulása óta nem volt egyetlen értékelhető politikai megnyilvánulása sem. A botrányaiból tartja fent hírét, és ez táplálja a népszerűségét is. Egyetlen fegyverük az állandó zavarkeltés. Ha ezt elvesszük tőlük, sikerrel fojthatjuk meg őket!

Egy ember szava tudom kevés. Mégis, úgy gondolom, valahol el kell kezdeni, így a mai naptól, én nem vagyok hajlandó se olvasni, se hallgatni, se kommentelni olyan híreket, ami a fent nevezett csoportosulásról szól. Egy fejlett demokráciában nincs szükség rájuk! Mutassuk meg a világnak, hogy maradt még bennünk annyi büszkeség, hogy nem hagyjuk hogy ez a káros daganat ismét elterjedjen az ország testén!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemdakota.blog.hu/api/trackback/id/tr1004942456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemdakota 2012.12.02. 17:28:26

@Carpanta: Gratulálok az észérveidhez... Nyilván te lennél az értelmiségi, igazi ősmagyar...

EXO 2012.12.02. 20:43:35

Vesd össze ezt a két térképet:
1.Romák aránya:
hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Roma_%28Gypsies%29_in_Hungary_%28census_2001%29.png&filetimestamp=20110428144741
2.Jobbik szavazatok megyénként:
m.cdn.blog.hu/ve/velemenyvezer/image/2010aprilis/jobbikterkep.jpg
Akkora a korreláció, amikor utána néztem, akkor én se gondoltam volna, hogy ennyire nyílvánvaló hogy:
A Jobbik ott szerzi a legminimálisabb szavazatokat, ahol a legkisebb a romák aránya, ott a legtöbbet, ahol a legmagasabb.
Következtetés?
Szerintem az, hogy ezek szerint ahogyan megismerik az emberek a romákat, úgy egyre jobban megutálják őket, tehát eléggé valós a Jobbik politikájának cigányokról szóló része.
Alternatív modell?
süti beállítások módosítása